i MTDSC Honlapja :: Szabadidő, Tenisz, Természetjáró, Vitorlás szakosztályok
Magyar Telekom Dolgozók Sport Club / MTDSC
termeszet szakosztály

Sárkányhajósok

Nyomtatás Küldés Ismerősnek

Ez egy kifejezetten közösségépítő csapat- és szabadidősport, ami összekovácsolja az embereket. Itt különösen kiemelt jelentéssel bír az „Egy hajóban evezünk!” kifejezés.

Ebben a sportban nem feltétlen az erő számít (persze az is fontos), hanem az összehangoltság! Nincs hernyózás!! Nem mellesleg a nyári melegben, hol máshol is lehetne kellemesebb, mint a vízen.

A hajóban dolgozó 22 ember, beleértve dobost és a kormányost is, és persze még a parton szurkoló tartalékokat is, mind egyszerre, egy célért, a győzelemért küzd.

Csapatunk már évek óta együtt evez, de mint minden ”céges” csapatnál a lelkesedés és a létszám itt is eléggé változékony volt, kedvünktől, időnktől függően edzettünk és versenyeztünk (Köszönet Misabának!).

Az igazi lapátolás 2009-es szezon végén indult meg, amikorra már összeállt egy kemény mag, és ismét megkezdődött az ismerősök, kollégák toborzása. A lelkesedés szerencsére ragadós volt, és így 2010-re sikerült összeállnia egy komoly, versenyképes csapatnak, illetve hozzánk „szerződött” H. Istvánunk is, aki lelkes odaadásával mindent megtesz, hogy még jobban összegyúrjon minket.

2010-ben ismét jöttek az eredmények: Az első helyen jutottunk be az évközi selejtezők egyikén a szegedi Sárkányhajó Világbajnokság keretében megrendezett céges OB futamra, ahol a 24 induló csapatból a 4. helyezést értük el, a 2010-es évadzáró OB-n pedig a 2. helyet szereztük meg a szabadidős futamokban. És 2011-ben sem tervezzük, hogy ennél alább adnánk!Az edzéseket a tavasztól őszig tartó szezonban a Gubacsi hídnál levő MKKSZ evezős telepén, heti két alkalommal megtartjuk, a téli időszak alatt szárazföldi (kondi, futás) és tanmedencés edzésekkel készülünk a következő szezonra. Ezen időszakban egyéb közös programokat szervezünk.

Legutóbb: Visegrád-Budapest jótékonysági evezésen vettünk részt a vörös iszap károsultjainak megsegítésére – A versenyeinkről, a csapattal kapcsolatos eseményekről rendszeres beszámolót, összefoglalót készítünk

Legyél szurkoló vagy épp csapattag tarts velünk! Mindenkire szükség van, hogy 2011-ben Mi legyünk a legjobbak!

LAPÁTOLÓK! HAJRÁ!! HAJRÁ!! HAJRÁ!!

« Vissza a főoldalra

Bejelentkezés*

Hírek